förbryllande feber..

yes, idag på förmiddagen i skolan kom den krypandes! febern. och vilken dag av alla dagar, antagligen sandra dear som smittade mig men här kastas inga skam svampar inte! haha

anyway, imorn ska det hållas en presentation och vi ska lämna in en rapport, mycket arbete kvarstår för min del och det blir antgligen jobb mestadels av natten, hur det nu ska gå med feber.. man är ju inte särskilt effektiv direkt.,

får se hur det löser sig, men detta betyder att jag inte kommer ladda upp bilder idag, trots att jag fåt dom av Nicole. hinner inte o pallar inte.

ni får uthärda lite till innan dom publiceras.

tata


Maria fyller år!

Grattis marey!

Idag har vi firat maria, och det har vi gjort med ett festival tema, fika/åt lite på fotbollsplanen och lirade lite brännboll efter det.
Men nu måste jag sätta igång att laga mat och sen arbeta på skolarbete.

imorn i skolan så kommer jag få tag på bilderna från midsommar och också från dagens festival tema när vi firade maria.
så då kommer jag uppdatera bilddagboken.

tata

one thing on my mind..

jaha. här nere i aussie land har det firats midsommar, inget klassiskt firande dock, det blev en liten picknick i en närliggande park. väldans trevligt dock. lite bilder och mer info kommer upp på bilddagboken antagligen imorn kväll, för sent att lägga upp det nu, måste däcka i sängen nu, heldag i skolan nästa vecka också..

mer info imorn!

tata

torsdag kväll

hemkommen från bion, denna gång var det year one som gällde, helt ok film, väldigt rolig på vissa ställen, mindre kul på andra, men overall en bra film :D

och efter att just ha läst förra meningen själv så har jag bestämt mig, jag ska aldrig bli filmkritiker..

jag lyckades med en riktigt groda när jag o sandra satt o pratade i bussen på vägen hem. mitt i samtalet kläcker jag ur mig följande:

 "Det är mycket lättare att interagera när man är i en frukt." ...

 ibland undrar jag allt om jag har alla pollar i stallet..

anyway, nu blir det ett avsnitt av generation kill sen läggdags, ännu en heldag i skolan imorn.

tata

vart fan tog bönan vägen...?

rubriken är ett lite internt skämt så det ber jag om ursäkt för :)

hela denna veckan och nästa vecka är det heldagar i skolan som gäller. grymt segt. man är borta från lägenheten i 11h. kommer hem ca 6.30pm pallar knappt plugga eller nåt innan man somnar o så börjar cyklen om nästan dag..

nu har iaf halva första veckan gått. jävla tur det.

Annars är det inte mkt nytt här just nu, jag o sandra började ju på våran nya nyttiga livstil i måndags. sen dess har jag ätit lite normalare. Mer än 1 mål mat om dan och inget skit som godis o annat.

I måndags var det 1 fralla till frukost, ännu 1 fralla och 1 äpple på förmiddags rasten. lunch från skolans cafeteria. Äpple på eftermiddags rasten. Spaghetti och köttfärssås hemma på kvällen.

tisdags, 1 fralla till frukost, 1 fralla och 1 äpple på förmiddagsrasten, lunch o skolan. Apelsin på eftermiddagsrasten. portatis och kyckling på kvällen.

Idag var det banan till frukost, 2 frallor på förmiddagsrasten. lunch i skolan plus 1 äpple. apelsin på eftermiddagsrasten och nu kyckling "burgare" och pasta på kvällen.


Väldans intressant att läsa om mina matvanor va? haha
känns bra det här iaf. känns som det kommer vara lätt att hålla uppe en lite nyttiare livstil. det underlättar när det är heldagar i skolan faktiskt. rasterna sämmer in på när man borde äta nåt.

Det är bara träningen som jag vill steppa upp ett snäpp nu, men det är svårt när man har heldagar i skolan. man blir så seg på kvällen. men det löser sig.

dags att äta lite mat nu, blir nog spaghetti och kttfärssås. (yes, jag äter det väldigt ofta)

tata

mer mat

har lyckats slås av längtan av ännu fler maträtter. Farmors köttbullar till exempel. eller julbordet som serverades hos farmor också när man var liten. (vilket köttbullar var en del av :) )

dom första 2 veckorna när man komemr hem igen kommer antagligen gå åt till att äta all frukost,lunch,middag och kvällsmat som man velat äta i 1 års tid nu. kommer bli en god tid iaf hahha.

kom precis hem från en filmkväll hos tjejerna, imorn är det solning vid tjejernsas pool, mathandling och lite film som gäller. inte en alltför ansträngande söndag med andra ord. nu är det dags att dyka in i bingen om man ska lyckas ta sig upp i vettig tid imorn.

tata

mat

Just nu lagar jag lite mat, pasta och kyckling. Och medans jag står o lagar mat så slås jag av en längtan. En längtan till svensk husmanskost. Det finns så mycket underbart god mat hemma i svealand att maten här nere bleknar i jämförelse (med undantag för nandos kanske)

Några maträtter som jag blev så sjukt sugen på nu är till exempel: Mammas "löksoppa" haha, mammas lasagne, mammas köttfärsslimpa, farsans kalops eller liknande köttgryta (helst baserad på älgkött!)

MEN, det jag blev mest sugen på är nåt jag inte ätit på år o dar. Och denna maträtt är mormors gamla hederliga kött med tillhörande potatis som vi alltid åt när vi växte upp! den är såå god och jag blev så sugen på den nu! jag vet inte ens vilket sorts kött det är i den men den är förbaskat god!


Igår gick jag ida björn och sandra på bio, vi slutade 1 timme tidigare i skolan och hade bara förmiddags lektion. vilket resulterade i att jag sandra och ida gick till southbank och åt typ världens godaste vitlöks bröd på den italienska restaurangen Amici's. och en pizza till det. sen kom björn och hängde med på bion.

3 små bilder från den eftermiddagen.


Sandra var sjukt trött hela gårdagen, hon höll på att somna i skolan hela tiden och även överallt hon var på eftermiddagen i väntan på bion. Så efter att vi väl ätit lite så gick vi och la oss i gräset i southbank. där hon slocknade typ direkt, även ida passade på att ta en kvick tupplur.



Här hade även björn tagit sig hit och chillade lite.



till o med i väntan på att filmen skulle börja så tog sandra en power nap hahaha.


nu är det dags o käka min kyckling, men i min skalle så är det nåt helt annat jag tuggar på..

tata

haha

nu när det nästan är läggdags här borta och man sitter o jobbar på skolarbetet lite så började jag chatta med sandra på MSN, tydligen så var hon hög på red bull och konversationen spårade snabbt ut, ett litet smakprov bifogas här:





Jag har laddat upp ett fåtal av alla de bilder vi tagit från vad som hänt nyligen på min bilddagbok nu, för er som glömt adressen så står den längst upp på min blogg eller gå helt enkelt in på:      anderslagesson.bilddagboken.se

nya bilderna ligger under 6,7 och 9 juni, enjoy!

tata

Byron Bay

Helgen i byron bay var inget annat än sjukt härlig! vi solade, chillaxade, tog promenad på stranden och allt det där obligatoriska. Lite fest vankades också på kvällen följt av surfing på söndags eftermiddagen.

Och FYFAN VAD KUL DET ÄR ATT SURFA!!

Lätt underskattat tidsfördriv det där. vill surfa ännu mer innan jag drar härifrån, illa nog att det tog så lång tid för mig att prova.

Har lagt upp lite bilder från gårdagens eftermiddag i southbank på bilddagboken. Jag och Sandra tog en eftermiddag vid southbanks pool och käka glass (med hela ansiktet) och tog det lugnt.

Ska så fort jag skrivit färdigt här ladda upp lite bilder från surfingen och ett par enstaka bilder från "student" festen vi ahde här nere i ära till alla studenter hemma i sverige.



Precis som det ser ut så var det härligt!

dags o lada upp resten av bilderna.

tata

update

yo, kom precis hem från bion, tog en titt på terminator 4. Ska upp tidigt imorn och åka till byron bay, ska testa på att surfa lite granna. o så lite party på cheeky monkeys. woohoo.

Vad som har hänt sen senast jag uppdaterade är väl att Cat har slutat som lärare på skolan och vi har istället fått Melissa. Hon är verkligen inte som Cat, både på gott och ont, men hon är väldigt ödmjuk och snäll. Har en hel del program kunskaper i indesign och photoshop som hon just nu håller på att lära oss. Photoshop blir bara roligare och roligare!

Just nu designar vi en annual report (årlig rapport) för ett påhittat företag, den ska vara på allt mellan 8 och 12 sidor eller nåt sånt som jag förstått. Kankse inte den roligaste uppgiften men det duger.

Med Toby har vi haft en snabb kurs i hemside design. Där designade vi hur en hemsida skulle se. Jag lägger up bilder på min design vid ett senare tillfälle. Det är läggdags nu, ska upp om typ 8h och hoppa in i bilen som tar oss till byron bay.

nästa uppdatering ska inte ta lika lång tid att få till... förhoppningsvis..

tata

RSS 2.0