Fredag - Moreton Island!

yes, idag var vi på tripp till moreton island. kort o gott en kul tripp tack vare sällskapet. ni gjorde hela resan, vilken falerade lite med aktiviteter eftersom upplägget intev ar som vi trodde. men det kom ju nåt kul av det iaf. Blir antagligen en tripp till dit för att få med lite snorkling vid skeppsvraken och lite smått o gott.

 har massvis med bilder från hela grejen men är på tok för trött för att lägga upp dom just nu, kommer göra det när jag går upp imorn sitället. sängen väntar just nu.

Tänkte bara passa på att gratulera morfar där hemma som fyller år idag, grattis!

så kika tillbaka imon för bilder från denna resa.

ciao

veckan som gått.

jaha då har det gått ännu en vecka. inte varit en händelsevis vecka alls, därför har jag heller inte skrivit nåt här. Har jobbat på skolarbetena i princip hela dagarna denna veckan, suttit och skissat tills man fått ont lite var stans. nu är dom 3 arbetena inlämnade iaf.

nu igår kväll så var det dags för lite fest igen. sandra kom över hit och vi satt i min lägenhet och drack lite, tjöta o lyssna på musik plus att vi beställde biljetter till Sensation i Melbourne på nyår!!! kommer bli hur bra som helst. Vill ju dit nu och inte vänta 2 månader..

Sen drog vi vidare bort till björns lägenhet och fortsatte förfestandet, senare tog vi taxi in till stan och drog till en irländsk pub, O'brians. Var ett trevligt ställe med ett härligt liveband på nedervåningen som körde massa gamla klassiker. Sprang sedan vidare till the embassy och var inte där särskilt länge innan vi drog hem, vid det laget hade vi tappat bort sandra som tydligen var kvar på O'brians när jag slog henne en signal, men hon skulle ta sig hem med nårra som var där. James Björn och Rebecca blev kvar på embassy tror jag..

väl hemma så gick vi in till dom andra svenskarnas lägenhet och lyckades plocka upp  aussien Jeff på vägen, som stod o lagada pannkakor med oss klockan halv 4 nu på natten, dom hade inte ens rätt grejer i smeten så det var inte gott..

Dags o sova lite nu, klockan närmar sig halv fem. imorn blir det slappar dag, lite film. ingen utgång iaf. Ha det.



söndag.

jaha, kom i säng vid 6 imorse som ni kanske tidigare läst. Vid 12 ringde Björn o väckte mig, då tyckte han det var läge att käka och jag kunde inte riktigt säga nåt som skulle kunna bevisa motsatsen,James björn o jag drog till garden city! vi testade ett italian kitchen thing. vi tog alla tre en en medium plate av plocka diverse skit ifrån countern.

Fanns riktig mycket gott där att plocka, bl.a kycklingklubbor, pasta bolognese typ, pastasallad, stekt potatis, lasagne. o massa annan god skit. Blir lätt återbesök där, testar nog deras pizza nästa gång.

Blir nog en film strax med en påse chips att somna till.

svagt..

jaha hemkst vad svag man är för grupptryck då haha. .. skulle ju vara en lugn kväll hemma med arbete på skolgrejerna,, slutade ju med att alla drog in till the family i the valley, men eftersom jag var där hela natten igår så sket jag i det, men björn var sugen på down under bar istället, så han fick med mig dit istället. resulterde iofs i en faktsikst riktigt kul kväll med massa encounters med trevligt folk, aussies som finskar och norskor.

totally worth it iaf. sitter här nu, klockan är 05.20. precis hemkommen, med lite breakfast meal i magen från mcdonalds och lite rester av min pommes från ugnen igår kväll. nu kommer jag sova som en baby i minst 10 timmar känner jag. fan så gott.

ha det så gott alla som råkar läsa detta och remember. live life!

lördag kväll

Mat i ugnen, skolarbete på arbetsbänken framför mig. så ser denna spännande lördag kväll ut.
Vad har hänt sen sist? jaa få se nu, jag o sandra var på bio i torsdags, to 2 st direkt efter varandra. Började med Max Payne som inte var så bra som väntat, den dög väl iofs. Men sen kom höjdpunkten, Burn after reading. Riktigt kul film, kanske berodde lite på att båda jag o sandra var på knasigt humör. det gjorde nog filmen ännu roligare, kommer nog komma upp lite bilder från bio kvällen på sandras bilddagbok.       wtfruta.bilddagboken.se

Fredag kvällen var först planerad att bli en liten filmkväll med diverse stand up comedians som Pablo francisco och carlos mencia, men både jag o sandra blev peppade på utgång när vi gick över till Björns lägenhet för lite förfestande och umgänge.
Slutade med att vi hängde på maria, björn o dom andra in till stan för lite fest.

var inne på nåt hotell först, helt ok ställe att starta kvällen på sen drog maria, björn,rebecca och james vidare till down under bar, medans vi andra tog en taxi till the valley och beskte the family(en klubb). Enligt Chez eller vad han nu hette som var med skulle det tydligen vara ett bra ställe. hade aldrig varit där förr. Den där chez såg ut som en indier och lät som en indie, men tydligen var han inte nån indie och han så även att han hatade dom. halvskum kille. men han hade iaf koll på vart man skulle gå.

Jag tror vi blev fast inne på the family på dansgolvet i 3h, det var en grym kvinnlig dj, vilket inte är så vanligt. Helt klart ett ställe man ska besöka igen.

jaha, resten av helgen kommer nog gå åt till att jobba på skolarbetena så att det blir klart. Enligt björn skulle det tydligen vara lite liv ute vid poolen ikväll, tror jag kikar ut en sväng o ser vad det är för folk.

Bye.

spräck mätt!

mmm, då sitter man på rummet spräckmätt efter 4 feta beef burgers. idag hade vi våran andra dag i skolan på den nya kursen. Ni sitter vi ju faktiskt o ritar lite, men det är bara 2-point perspective än så länge. lite halvsegt när våran lärare derek är småvimsig av sig och inte riktig kan förklara hur eller varför en del grejer ska vara som dom ska. Han bara säger att det blir bra om man gör så och så haha..

Men han är rätt skön, idag när han hjälpte mig att pussla ihop en bild så satte Nicole som vanligt igång och nysa. typ 4 nysningar i rad. hon har sånt sjukt gulligt nys läte, ett äkta attchjo! o direkt efter så tittade derek på henne o sa " I gotta record that" haha så skön kille.

Helgen var hur lugn som helst. en del självstudier vid datorn varvat med film. Jag var vad man skulle kunna kalla osocial denna helgen. träffade knappt nån, förutom samma kassörska alla ggr jag var o handlade. Inte alltid man är på humör för att umgås heller. det var mulet varvat med lite regn hela helgen också. Det ni! det kan faktsikt vara halvtaskigt väder på andra sidan jorden också haha. men det var ju ändå varmt.. så det kan ni hemma i norden inte ta ifån oss!

GAH!! är helt sinnesjukt mätt! blir nog bara lite nudlar till kvällsmat sen om det här håller i sig.

Tänkte sätta mig o testa att rita ett litet streetscape här strax, lite rough sketches på hur min inlämnings uppgift skulle kunna se ut.

See ya.

freedom

Sådär ja, då var våran första report inlämnad idag och med det nuvarnade kurs avslutad. På måndag startar alltså nästa kurs, vilket råkar vara en drawing kurs. looking forward to it! blir samma lärare, Derek vill säga. han är lite vimsig av sig men jag antar att jag hade fler lärare på gymnasiet som var värre.

Då har helgen börjat eftersom vi inte har skola på fredagar än. kan ju inte direkt klaga. Precis kommit hem från skolan efter att jag o sandra sprungit o köpt USB minne och lite hantlar till mig. Kvällen blir rätt lugn, me and sandra will be going to the movies (as usual) vi drar in lite tidigare och tänkte röja runt på arkad maskinen lite. Vi ska klara den där silent hill skiten den här gången... bion börjar inte förräns typ 21 så efter den seglar vi nog lugnt hemåt o börjar planera på vad resten av helgen ska gå ut på.

Det är helt sjukt hur snabbt man kommit in i allt här nere, känns som man varit här i 2 månader redan.. tur är väl att man har nästan ett helt år kvar att avnjuta här down under.

Hört att det regnar o blåser en hel del där hemma i norden. cannot say I envy you guys back home.. haha. I söndags var det 30 grader ute ändå fram till 22 på kvällen. Is this paradise on earth? I'd say it's pretty close :)

dags att klämma i sig en smörgås eller två innan vi drar till city.


somebody shoot me...

urgh.. bakfylle dag hela dan. alltid lika härligt.. I lördags stack jag o sandra in till spökhuset i spring hill. en natt i the valley var planerad tillsammans med heather, sara o martin. förfestade lite på verandan och eftersom jag inte hade käkat nån mat innan jag drog dit så slog spriten till tidigt.

när det började närma sig att dra in till the valley så kom heathers polare förbi som hade tillgång till bil. men vi var ju för många för att få plats där så jag heather och martin gick in. typ bara 10-15 minuters gång. stannade halvvägs o kikade in på en pub o tog lite färddricka. Verkade vara någon skum privat fest eller nåt på den puben, skumt folk, flera av dom verkade jobba där för bartendern visste inte hur man betalade med kort, då ropade han på en av tjejerna som verkade vara en kund, men hon smög bakom baren o fixade biffen. Vi smet ganska snabbt därifrån iaf, verkade lite fishy..

Drog vidare till Mystique, en gammal kyrka som blivit en klubb nuförtiden.  var inte där särskilt länge, var en jävla massa folk där. trångt som fan. kommer inte ens ihåg vad nästa ställe hette som vi gick till. jag började bli, som Gabi så fint en gång uttryckte det "Drunk off my tits"

Klockan han bli 5 innan vi var hemma och lyckades ramla ner på en soffa, endast för att få sova 3,5h  för hyresvärden för spökhuset skulle komma vi 9 så att sara o martin kunde betala honom o få tillgång till sina rum nu när ellis o gabi flyttade idag. Så jag o sandra promenerade in till city för att ta en buss hem. jag var i princip fortfarande packad så det var en pina att gå i solen på mornen o må sisådär.. konstigt nog när jag väl kom hem så gick jag inte o la mig utan körde igång datorn o började kolla serier. såg nog en hel säsong av scrubs innan jag började må bättre. Sen stack jag ut o köpte chips, gick hem o lagade mat och nu ligger jag  sängen o knaprar samtidigt som man avnjuter tvn. börjar bli lite trött, kanske inte så konstigt med tanke på denna dagen.

Har äntligen börjat må bra igen men blir nog sleepy time very soon.

Lugn fredag..

Sitter på rummet o zappar på tv'n/ slösurfar på dattan. Det är en fest för oss studenter bara typ utnför lägenheten men jag orkar inte med att dricka nåt idag, kanske att jag smyger ut lite sen o umgås lite bara. Är bara allmänt slö av nån anledning idag. Igår var det ännu en biokväll för mig o sandra, vi kollade på Babylon A.D som var kass. inte värd att se, som tur är går vi studenter på bio för 30 spänn nere i southbank så man slösade ju inte överdrivet mkt pengar i onödan.

Den klart bästa filmen vi sett än så länge är Eagle Eye, den kan jag iaf rekommendera. När man går på bio så billigt så har vi redan planerat in flera filmer. Sometimes it's great to be a student!

Var även ute o käkade med sandra martin o sara häromkvällen. Sara o martin är 2 buddies from back home, dom bor I spring Hill som ligger en liten promenad utanför city. Dom ska jobba här nere i 1 år medan ja o sandra pluggar. Vi käkade på Jo Jo's vilket är en restuang i min smak. Riktigt gott kött där. Efter det gick vi ner till en arkad hall o spelade bort 1 timme eller 2. Sen började kvällen lida mot sitt slut så jag o sandra tog bussen hem.

Skolan rullar på, inte särskilt ansträngade schema som sagt än så länge. ska börja skriva lite på min report nu i helgen som ska lämnas in på torsdag. sen börjar nästa kurs efter det.

Jag har än så länge kommit på mig själv med att sitta inne o skissa o rita en del på kvällar o dagarna istället för att vara ute i det vackra vädret ibland. vilket i sig är bra eftersom tanken med detta året i australien har syftet att få mig att komma igång med skissning på allvar. så att man kanske har en framtida karriär inom den branschen.

För jag har för tillfället inte direkt några planer på att komma tillbaka till sverige o direkt fortsätta knega på mitt gamla jobb som väktare när det här året är över. We will see what happens.

Helgen blir nog rätt så lugn, har för mig att det var nåt inplanerat imorn lördag men kan inte komma på vad det var. Söndag ska vi eventuellt om vädret tillåter det, köra ut till kusten o besöka beachen.

Jag tror jag ska smyga ut en sväng o kolla vad som händer på festen.

Bye!

RSS 2.0